مراسم رونمایی از آثار مزین به نشان سیمرغ سیوسه دوره جشنواره فیلم فجر عصر امروز جمعه ۹ بهمن ماه با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد مشاور عالی سازمان سینمایی، محمد حیدری دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر و جمعی از هنرمندان در محل موزه سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که اجرای آن را محمد سلوکی به عهده داشت، ابوالحسن داودی کارگردان فیلم «رخ دیوانه» که عنوان بهترین فیلم را از جشنواره سیوسوم فیلم فجر از آن خود کرده است روی صحنه آمد و گفت: خوشحالم که تاریخچه ای از سینمای ایران به همت برگزارکنندگان سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر به یادگار ماند. مجموعه آثار رونمایی شده با عنوان «بر بال سیمرغ» به ما یادآوری می کند که عمر سینمای ایران پس از انقلاب به عدد ۳۴ رسید و این موضوع خیلی جذاب است که امیدوارم این سنت در سالهای آتی ادامه پیدا کند و تاریخچهای از سینمای ایران به جا بگذارد.
در ادامه این مراسم نماهنگی از فیلمهای برگزیده سیوسه دوره جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد و در ادامه حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی اظهار کرد: مجموعه تاریخی «بر بال سیمرغ» یادآور پیامی نو برای جوانهایی است که وارد عرصه سینما شدهاند. در واقع این مجموعه به جوانها یادآوری میکند که اگر امروز در سینمای ایران هستند و نفس میکشند، به دلیل وجود پشتوانههای غنی سینمایی است و خوشحالم که امروز این جوانان بر اساس این پشتوانه فرهنگی و سینمایی میتوانند خوش بدرخشند و به خاطره گذشته سینمای ایران افتخار کنند.
رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: اگر جوانها میخواهند بر قلههای ترقی دست یابند باید مجموعهای از برگزیدگان سینمای ایران را داشته باشند تا به خود یادآوری کنند که سینمای ایران از کجا شروع کرد و اکنون کجا ایستاده است.
وی با اشاره به تعامل برقرار شده بین نهادهای مختلف سینمایی گفت: خوشبختانه روابط خوبی بین وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و مراکز فعال سینمایی برقرار شده است، به عنوان مثال رابطه خوبی با حوزه هنری برقرار شده و با همکاری حوزه هنری مجموعه ای از سالنها در حال ساخته شدن است.
ایوبی با اشاره به جلسهای که با محمد سرافراز رئیس سازمان صدا و سیما داشت، ادامه داد: طی جلسهای که با رئیس سازمان صدا و سیما داشتیم، تعامل خوبی برقرار شد و من در این جلسه احساس نکردم که سیما خود را رقیب سینما می داند. در سال گذشته تمام وقت ما صرف گفتگو و تعامل با بخشهای مختلف فرهنگی و هنری شد و خوشبختانه گفتگوهایی از این دست جواب مثبت داده و به بسیاری از سوال های مطرح شده پاسخ داد و خوشحالم که در فضای گفتگو و تعامل میتوانیم گام های بلندی برداریم.
این مدیر سینمایی یادآور شد: سینما میتواند راه را برای فعالیتهای سینمایی باز کند و من به شما این مژده را میدهم که با راه اندازی سیستم VOD که با همت موسسه رسانه های تصویری و شخص مصطفی ابطحی و دوستانشان در حال انجام است، اتفاق های خوبی در حوزه اقتصاد سینمای ایران رقم خواهد خورد.
وی بیان کرد: واقعیت این است که امروز نمیتوان دیدنیها را مخفی کرد و هر اثر دیدنی از شعر گرفته تا هنرهای تجسمی و... با توسعه فناوری دیدنی خواهد شد. به اعتقاد من سیستم VOD یک انقلاب خواهد بود و این اتفاق نویی است که در حال رخ دادن است.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به آثاری که به سیوچهارمین دوره از جشنواره فیلم فجر راه پیدا نکرده است، گفت: من می دانم که در طول یکسال با چه خون دلی آثار سینمای ایران ساخته می شود. خوشبختانه یا متاسفانه جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی ایران است که همه دوست دارند آثار خود را در این جشنواره به نمایش بگذارند، اما واقعیت این است که جشنواره فیلم فجر یک رقابت است و نمی توان همه آثار را در این رویداد سینمایی به نمایش گذاشت، اما من امیدوارم برای بسیاری از آثاری که به این دوره از جشنواره راه نیافتند، اما شایستگی دیدهشدن را داشتند، فرصت مناسبی برای اکران عمومی در اختیار آنها قرار گیرد.
ایوبی تاکید کرد: البته اعتراض حق همه فیلمسازانی است که ناراحت از عدم حضور آثارشان در جشنواره فیلم فجر هستند و من امیدوارم که بهترین اتفاق ها برای آثار راه نیافته به جشنواره فیلم فجر رخ دهد.
این مدیر سینمایی در پایان صحبت های خود تاکید کرد: امیدوارم یک جشن و جشنواره خوب در انتظار سینمای ایران باشد و از همین جا از علیرضا رضاداد دبیر دو دوره از جشنواره فیلم فجر تشکر می کنم و به محمد حیدری دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر خسته نباشید میگویم به خصوص برای برگزاری تقدیر از دوبلورهای سینمای ایران که روز گذشته برگزار شد.
پس از پایان صحبتهای حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روی صحنه آمد و گفت: سینما همواره به بررسی تحولات اجتماعی می پردازد و سینمای ایران نیز از این قاعده مستنثنی نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب که نیاز به ساخت فیلمهای امیدبخش داریم، گفت: ما نیاز به ساخت فیلمهای امیدبخش داریم و جامعه با دیدن فیلمهای امیدبخش باید باور کند که آینده بهتری در انتظارشان است و این امید تنها با صنعت بزرگ سینمای ایران محقق خواهد شد.
ربیعی در پایان سخنان خود با اشاره به دغدغههای رئیس جمهور مبنی بر گسترش فرهنگ، هنر و به خصوص سینما اظهار کرد: من یقین دارم که دکتر روحانی به حساسیتهای توجه به هنر و سینما آگاه است. شاید آنگونه که انتظار داریم نتوانستند در کنار سینما حضور داشته باشند که به نظر من این عدم حضور به خاطر محدودیتهای بسیار و کمبود زمان رئیس جمهور است؛ چراکه دولت تدبیر و امید در مسیری افتاده که شاید سالهای سال را باید طی کند تا به یک توازن دست یابد.
وی همچنین با گرامی داشت یاد رسول ملاقلی پور یاد درگذشتگان سینما را گرامی داشت.
پس از پایان صحبتهای علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کیک تولد سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر با حضور علیرضا رضاداد دبیر جشنواره سیوسوم، محمد حیدری دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر، محمدرضا عباسیان دبیر سیویکمین جشنواره فیلم فجر، احمدرضا معتمدی، علیرضا داودنژاد، ابوالحسن داودی، شهرام اسدی و سعید سعدی بریده شد.
در این مراسم هنرمندانی چون رویا تیموریان، لوریس چکناواریان، کتایون ریاحی، مهتاب کرامتی، بهمن فرمانآرا، مرتضی رزاقکریمی، مجید قناد، علی ملاقلیپور و شمسی فضلاللهی حضور داشتند./خبرگزاری مهر