امروزه انتخاب شیوه چیدمانی که در عین شیکی و همگامی با نیازهای زندگی مدرن با رعایت حقوق محیطی طبیعی ، به دغدغه طراحان و دکوراتورهای خوشفکر و خلاق تبدیل شده است. کلید دست یافتن به چنین شیوه طراحی و چیدمانی به استفاده از لوازم و اثاثیه با منشا طبیعی بازمی گردد. پیش از هر اقدامی البته در نظر داشتن سبکی است که مطابق با نیازها و سلیقه ما باشد. در این صورت انتخاب نوع و شکل لوازم و اثاثیه و رنگ های فضا کار مشکلی نخواهد بود.
نوع اشکال و قالب های شکلی آنها
شکل و خطوط محیطی مبلمان و اثاثیه و حتی شکل پنجره ها نقش مهمی را در چیدمان سبک طبیعت گرایانه مدرن بازی می کنند. برای ایجاد فضایی مدرن می توانید از مبل ها و اثاثیه هایی به شکل چهارگوش و ساده که خطوط برش خورده دقیقی دارند استفاده کنید. از این ترکیب در هر فضای دیگری مانند آشپزخانه با برش های دقیق و شکل های زاویه دار بهره ببرید. البته تاکید بیشتر روی خطوط کشیده افقی است.
نورپردازی با شدت کمتر، هدف دیگر این نوع سبک است؛ یعنی داشتن نوری ملایم در فضا. به کاربردن قطعات بزرگ سنگ، چوب یا سرامیک بهتر از قطعات کوچک و برش های زیاد است. همین امر در مورد پوشش فضای سرویس های بهداشتی هم (دیوار، کف) صادق است. خطوط منعطف و منحنی وار اشکال اشیا مورد استفاده، هماهنگی بیشتری با طبیعت دارند. انتخاب یکی ، دو مبل یا اثاثیه با خطوط منحنی در کنار خطوط مستقیم و دقیق وسایل دیگر تضاد زیبایی می آفریند و به فضا آرامش بصری می بخشد.
بافت
از آنجایی که سبک مدرن با سادگی و خطوط واضح اشیا و برش های مستقیم یا منحنی بدون جزییات اضافی شناخته می شود و انتخاب درست و مناسب بافت های حاضر در فضا را بااهمیت می کند باید تعادلی بین بافت های جذاب اتفاقی و بی قاعده و بافت هایی با الگو یا نقش مایه منظم و باقاعده برقرار باشد. الگوی تصویری هر دو نوع بافت معمولا برگرفته از نقوش و تزیینات طبیعی و بافت های موجود در طبیعت است. رنگ ها نیز از الگوی طبیعی تبعیت می کنند. بافت انواع چوب ها و سنگ ها مدل های خوبی برای استفاده هستند.
گزینش رنگ
آب و هوا و میزان نورپردازی و سمت جغرافیایی فضا (شمالی یا جنوبی بودن پنجره ها) در گزینش رنگ مناسب نقش دارد. همچنین بزرگی یا کوچکی فضا نیز مهم است. رنگ هایی که از الگوی طبیعت استخراج می شوند می توانند کمرنگ باشند (کرم های روشن ، خاکستری های روشن، زردهای بسیار روشن، سبزهایی که با مقادیر زیادی سفید ترکیب شده اند و...) یا می توانند پررنگ و پرمایه باشند (سبزهای زیتونی، قهوه ای قرمزها، رنگ انواع چرم ها یا چوب ها و...)؛ باتوجه به وجود نور جنوبی، رنگ های ملایم تر و خنثی تر (آبی خاکستری های روشن، سفیدهایی با ته مایه یاسی یا آبی) و در فضاهایی با نور شمالی که فاقد آفتاب مستقیم هستند، رنگ های گرم تر و پرمایه تر (رنگ هایی از قبیل کرم های پررنگ تر یا رنگ عسلی و تافی و کلا رنگ هایی با ته مایه زرد یا اندکی نارنجی قهوه ای).
جذابیت بصری
استفاده از مجموعه رنگ های ترکیبی با سفید و رنگ های ملایم خنثی از قبیل انواع بژ های روشن یا خاکستری های خیلی روشن مشخصه سبک مدرن طبیعت گراست. برای ایجاد جذابیت بصری می توان از رنگ های مختلف مشکی (سیاه+ رنگ) یا اصطلاحا «سیاه بور» برای برخی از اکسسوری ها و قاب تصاویر و تابلوها استفاده کرد. این رنگ های خنک و نرم وقتی در کنار رنگ های پرمایه و جان دار اثاثیه ساخته شده از انواع چوب با رنگ های متفاوت و دیگر رنگ های برگرفته از طبیعت قرار می گیرند، بسیار دلنشین می شوند و فضای صمیمانه ای می آفرینند.
به نمایش درآوردن جلوه طبیعت
به وجود آوردن یک دکوراسیون طبیعت گرا، فقط در انتخاب وسایل و اثاثیه برگرفته از طبیعت یا نقوش و الگوهای تزیینی طبیعت گرایانه خلاصه نمی شود بلکه در نحوه چیدمان عناصر تزیینی و اثاثیه نیز متجلی است. برخی از عناصر تزیینی که بافت طبیعی دارند اگر به صورتی چیدمان شوند که بتوان آنها را در دست گرفت و احساس شان کرد یا در فاصله مناسبی از چشم بینندگان قرار داد یا در مورد آثاری مانند حجم ها یا مجسمه های چوبی بشود آنها را در جایی گذاشت که بتوان در کنار آنها نشست یا در جوارشان حرکت کرد، تاثیر عناصر طبیعی در ساکنان بیشتر و موثرتر خواهد بود.
توجه به جزییات
جزییات ریزی وجود دارند که به اندازه بخش های بزرگ و اساسی معرف سبک مدرن طبیعت مدار هستند؛ مثلا دستگیره های درها و کابینت ها. انتخاب مناسب برای این سبک، استفاده از دستگیره هایی به اشکال خطی و ساده را می طلبد. استفاده از نورهای غیرسقفی مانند آباژورها با پایه هایی از جنس سرامیک یا فلز و کلاهک هایی از جنس طبیعی مانند کاغذهای مخصوص این کار یا پارچه با طرح های زیبای برگرفته از طبیعت و فرم های ساده شده آنها به فضا هم زیبایی می بخشد و هم تنوع.
تزیینات برگرفته از طبیعت
الگوی نقش مایه های تزیینی عامل نهایی و اساسی دکوراسیون طبیعت مدار است به خصوص با اندازه های درشت و اجرای قوی نقوش موجود در طبیعت (نقوش ارگانیک) یا نقوش ساده شده گیاهی ولی نباید فضا و اشیا را پر از این نقوش کرد و انبوهی از آنها را در جلوی چشم قرار داد. این نقوش که عمدتا حالتی نرم و منحنی وار دارند در چشم بیننده نیز نرم می نشینند و می توان آنها را به صورت تابلوهایی تکی و بزرگ یا مجموعه ای از تابلوهای کوچک مطابق با فضای رنگی محیط یا کاملا متضاد با آن استفاده کرد و جلوه زیبایی به فضا بخشید.
فرحناز همدانیزاده