رابرت فراست، شاعر امریکایی، معتقد است «خانه همانجایی است که وقتی قرار است به آن برگردیم، همه اجزایش آدم را به سمت خودش میکشد.» سویههای معنوی را اگر کنار بگذاریم، قطعا یکی از این اجزایی که آدم را به سمت خانهاش میکشد، سلیقهای است که در چیدمان اجزای خانه به کار رفته است. این چند قدم را بردارید تا به یک دکوراسیون مطلوب و درعینحال شخصی دست پیدا کنید.
۱) از نصب تابلوهای کوچک روی دیوارهای بزرگ اجتناب کنید. با این کار هم از ارزش اثر هنری کم میشود و هم دیوار خانه کوچک به نظر میرسد. تابلوهای هنری باید دوسوم پهنای دیوار را پوشش دهند تا بشود آنها را یک عنصر دکوراتیو به حساب آورد.
۲) اگر میخواهید دیوارهای اتاقتان مرتفع به نظر بیاید، از چندین تابلوی عمودی در کنار هم استفاده کنید. اگر دوست دارید دیوارهای اتاقتان پهن و طولانی به نظر آید، چندین تابلوی افقی را در کنار هم قرار دهید.
۳) قبل از انجام رنگآمیزی نهایی، از علاقهتان به رنگ مورد نظر مطمئن شوید. شاید بد نباشد که آن را در جای کوچکی امتحان کنید و زمانی که از شدت روشنی، تیرگی و یا درخشندگی رنگ اطمینان حاصل کردید آن را برای کل دیوارها به کار ببرید. بهتر است امتحان رنگ را در زیر همان نوری انجام دهید که بیشترین زمان را با آن سپری میکنید.
۴) نورها میتوانند روی رنگها تاثیر بگذارند. برای مثال، نورهای زرد مقداری گرما و زردی به رنگ اضافه میکنند. در مقابل، نورهای سفید، باعث اضافه شدن کمی رنگ آبی به دیگر رنگها میشوند.
۵) استفاده از تابلوهای نقاشی به هماهنگی و زیبایی خانه بسیار کمک میکند، ولی به هنگام نصب این تابلوها باید در نظر داشته باشید که در ارتفاعی بالاتر و یا پایینتر از حد تعریفشده قرار نگیرند. حد تعریفشده نصب تابلوها درحقیقت همان میانگین قد افراد بزرگسال خانواده است، یعنی در فاصلهای مابین ۱۵۸ تا ۱۷۰ سانتیمتر از کف زمین.
اگر قصد دارید مجموعهای از تابلوها را روی دیوار به نمایش گذارید، میتوانید این دامنه را به ۱۳۰ تا ۱۸۵ سانتیمتر گسترشدهید.
۶) اگر میخواهید اتاقها بزرگتر از حد واقعی به نظر برسند، از رنگهای روشن و درخشنده استفاده کنید. برعکس، اگر فضای وسیعی در اختیار دارید و میخواهید که کوچکتر به نظر برسد، رنگهای تیره به کار ببرید