پایگاه خبری هسپرس روز سه شنبه گزارش داد، تونس و الجزایر که با لیبی مرزهای زمینی دارند با دخالت نظامی خارجی در لیبی مخالفند و مقامات دو کشور مخالفت قاطع خود را با هر گونه دخالتی که منجر به عواقب ناخواسته شود، اعلام کرده اند چرا که معتقدند این اقدام نه تنها تجاوز به خاک لیبی بلکه به مرزهای آنان می باشد.
برپایه این گزارش، صلاح الدین مزوار وزیر امور خارجه و همکاری مغرب نیز گفت که کشورش با هر گونه دخالت نظامی خارجی در لیبی مخالف است و بر ضرورت اولویت بندی در حل و فصل سیاسی و حمایت از دولت وفاق لیبی تاکید دارد.
مزوار در کنفرانس مطبوعاتی به همراه خمیس الجهیناوی همتای تونسی گفت که درخواست هر گونه دخالت نظامی علیه تروریست ها باید تنها از سوی لیبی ها مطرح شود .
وی با تاکید بر حمایت مغرب از دولت وفاق ملی لیبی از جامعه جهانی خواست که به عنوان تنها مخاطب در لیبی این دولت را به رسمیت بشناسند.
در ادامه این گزارش آمده است، به نظر می رسد تونس توانسته اجماع کشورهای مغرب عربی را به دست آورد چرا که عبدالقادر مساهل وزیر امور کشورهای مغرب عربی و اتحادیه آفریقا و اتحادیه کشورهای عربی پس از دیدار و گفت و گو با خمیس الجهیناوی اظهار داشت : راه حل سیاسی بهترین راه برای پایان دادن به بحران لیبی است و تلاش کشورهای همسایه لیبی بر یکپارچگی و ثبات این کشور است .
وی جامعه جهانی را به حل و فصل سیاسی در لیبی فراخواند.
برپایه این گزارش، مخالفت تونس با هر گونه دخالت نظامی کشورهای غربی در لیبی نیز از سوی چند تن از وزیران کابینه تونس بیان شد و در همین رابطه فرحات حرشانی وزیر دفاع گفت که تونس در هیچ یک از عملیات نظامی در لیبی مشارکت نمی کند و هیچ گونه کمک نظامی در چارچوب ائتلاف بین المللی نیز ارائه نخواهد داد.
وی تاکید کرد دولت وفاق ملی لیبی تنها طرفی است که باید درخواست نظامی خارجی مطرح کند.
ادریس لکرینی استاد دانشگاه قاضی عیاض نیز در همین رابطه اظهار داشت: یکپارچگی مواضع سه کشور مغرب عربی بر اساس درایت و منافع استراتژیک منطقه و به خصوص لیبی بوده است.
لکرینی در گفت و گو با هسپرس گفت اوضاع کنونی در لیبی به گونه ای است که دو گزینه مطرح است که هر دو آن نیز ناگوار است اول ادامه نفوذ گروه های تندرو در منطقه به خصوص بعد از فشارهایی که در عراق و سوریه متحمل شده اند و ناچارا به لیبی فرار کرده اند، و گزینه دوم دخالت خارجی است و هر دو این گزینه ها می تواند لیبی و منطقه را به حوادث ناخواسته ای بکشاند.
استاد روابط بین الملل گفت که وضعیت سومالی و عراق نیز مانند لیبی است و گروه های تروریستی با دستاویز قرار دادن دخالت خارجی بهانه ای برای نفوذ و هدف قرار دادن کشورهای منطقه خواهند داشت .
لکرینی گفت در مقابل این گزینه ها گزینه دیگری باقی می ماند که توافق طرف های لیبی با هم و تلاش برای راه حل مناسب و پشتیبانی از ثبات می باشد.