تعجبی ندارد اگر طراحی داخلی با توجه به توانایی مالی شما مقرون بصرفه نباشد. حتی برای تغییر دکور دادن یک اتاق ممکن است هزینه زیادی را متحمل شوید. آیا می خواهید بجای کفپوش/پارکت، اتاقتان را فرش کنید؟ چه رنگی را برای دیوار می پسندید؟ برای پوشاندن فضای مورد نظر چه مقدار رنگ احتیاج است؟ آیا قصد دارید مبلمان جدیدی بخرید؟ برای منبع نوری و نورپردازی و وسایلی از این قبیل چه تصمیمی دارید؟ انواع دیوارکوب و دیگر وسایل تزیینی را نیز در نظر داشته باشید.
اگر بخواهید تمام این وسایل را بخرید هزینه بسیار سنگینی را متحمل می شوید. بله، خیلی بعید به نظر می رسد که بتوان تمام این کارها را با بودجه محدود انجام داد. اما با خواندن تکنیک های ما متوجه می شوید که این کار چندان دشوار نیست.
1- ابتدا برنامه ریزی کنید.
همه ما می دانیم که برای هر نوع پروژه مربوط به خانه، برنامه ریزی صحیح اهمیت زیادی دارد، بخصوص اگر بخواهیم این کار را با بودجه کم انجام دهیم. گذشته از آن، هیچکس نمی خواهد در موقعیتی قرار گیرد که مبلمان دلخواهش را پیدا کند و تازه بفهمد بودجه کافی برای خرید آن را ندارد، و یا بصورت آنلاین بوفه ای خریداری نموده و پس از تحویل آن متوجه شود به فضای خانه اش نمی آید. تحقیقات اولیه و کسب اطلاعات قبل از شروع به طرز قابل توجهی از مواجه شدن شما با اتفاق های غیرمنتظره جلوگیری می کند.
ابتدا طراحی دلخواهتان را پیدا کنید. از تصاویر مجله ها و اینترنت استفاده کنید تا متوجه شوید چه سبکی به طراحی مورد نظر شما نزدیک تر است. سپس این طرح کلی را به اجزای کوچکتری (مثل کفپوش، مبلمان، رنگ، لوازم و تزیینات) تقسیم کنید. برای آنکه ذهنیتی نسبت به قیمت ها پیدا کنید سری به فروشگاه ها بزنید. زمانیکه حدود قیمت را دریافتید نگاهی به بودجه تان بیاندازید. در مورد بودجه ای که برای خرید در دست دارید با خودتان روراست باشید. اگر فکر می کنید این هزینه از آنچه در نظر داشته اید بیشتر است مبلغی را در نظر بگیرید که هر هفته/ماه کنار بگذارید تا به مبلغ مورد نیاز خود نزدیک شوید. این کار ممکن است نسبت به خرید نقدی، زمان بیشتری از شما بگیرد، اما برای اینکار بعدا از خودتان تشکر خواهیدکرد.
2- وسایل قدیمی را تغییر کاربری/مدل دهید
تعجبی ندارد اگر تغییر کاربری وسایل قدیمی، به اندازه خرید وسیله جدید برایتان هیجان انگیز نباشد. اما با کمی زحمت و گذاشتن وقت می توانید ظاهر هر آنچه در منزل دارید را تغییر دهید. همچنین این کار به شما اجازه می دهد که بودجه تان را صرف خرید وسایلی صرف کنید که برای شما ضروری تر است.
به فضای منزل خود با دید تازه ای نگاه کنید و ببینید چه وسایلی را می توان تغییر کاربری داد. آیا عوض کردن کابینت ها واقعا ضروری است، یا در عوض می توان ظاهرشان کمی را تغییر داد. آیا می شود تنها با یک رنگ آمیزی جدید، ظاهر اتاق خوابتان را زیباتر کنید؟
هرگاه برای انجام اینکار مصمم شدید تحقیقات خود را آغاز کنید. خوشبختانه ایده های زیادی در منابع اطلاعاتی مختلف موجود است که می توان آن ها را بکار گرفت. پیش از آنکه کار خود را شروع کنید مطمئن شوید که دستورالعمل و راهکارها را با دقت مطالعه کرده اید. از خانواده و یا دوستانتان برای اجرای این طرح کمک بگیرید.
3- با توجه به مبلمان، تزیینات اتاق را انجام دهید.
کار کردن با بودجه کم اغلب نیازمند اولویت بندی است. هر گاه با منابع محدودی کار می کنید باید زمانی از پول خود استفاده کنید که برایتان بهترین فایده را داشته باشد. این کار در طراحی داخلی بدین معنا است که مبلغ زیادی از بودجه خود را به خرید مبلمان باکیفیت اختصاص دهید.
می توان گفت سرمایه گذاری برای خرید مبلمان کار عاقلانه ای ست زیرا خریدی است که می تواند سالها برایتان قابل استفاده باشد. برخلاف رنگ دیوار و وسایلی که پس از مدتی جلا و زیبایی خود را از دست می دهند، مبلمان می تواند چندین دهه صحیح و سالم باقی بماند.
ابتدا نگاهی به اتاق خود بیاندازید. زمانی که در اتاق خوابتان فقط سرویس خواب قرار گرفته است و یا یک دست مبل و صندلی برای اتاق نشیمن دارید تقریبا قسمت دشوار طراحی انجام شده است. به جای آنکه فضایی سنگین با تعداد زیادی وسیله ایجاد کنید که هیچ رشته اتصالی ندارند؛ تنها لازم است کمی به جزییات اتاق بیافزایید تا همه چیز هماهنگ شود.
4- مبلمان رنگ نخورده و بدون پولیش بخرید
اگر می خواهید مبلمان باکیفیتی بخرید به صرفه تر آن است وسایلی را خریداری نمایید که هنوز رنگ آمیزی و پرداخت نهایی نشده اند و جالب اینکه این وسایل با آنکه برایتان ارزانتر تمام می شود معمولا از کیفیت بالاتری برخوردار خواهند بود؛ زیرا ایرادهای آن در پس رنگ و جلا پنهان نمی شود.
توصیه می شود پیش از خریداری مبلمان رنگ نشده، از سازنده این وسایل سوالات کافی را بپرسید. ببینید چه رنگ و یا تنالیته ای را پیشنهاد می کنند و بهتر آن است تکه اضافه ای از آن چوب بگیرید که رنگ مورد نظر را بر آن تست نمایید.
وقتی آنچه می خواهید ذهنیتی بدست آوردید، تکنیک تان را پیاده کنید. حتما پیش از رنگ آمیزی، چوب را سنباده بکشید تا سطح آن کاملا صاف و یکدست شود. پس از رنگ آمیزی چوب را به حالت افقی و ترجیحا در جهت راه های آن قرار دهید و حوصله بخرج دهید تا کاملا خشک شود.
5- وسایل دست دوم خریداری نمایید.
اینکه خود، بتوانید مبلمان را رنگ آمیزی نمایید در ظاهر آسان است اما گاهی اجرای آن امکانپذیر نیست. ممکن است در آپارتمان کوچکتان فضای کافی برای اینکار، و یا بخاطر مشغله زیاد، وقت و حوصله نداشته باشید. در هر صورت اگر بودجه شما محدود است و مجبور هستید مبلمان آماده بخرید به شما توصیه می کنیم زیاد سختگیری بخرج ندهید و وسایل دست دوم بخرید. به سمساری و حراجی های مختلف (بخصوص هنگام تحویل جنس های جدید) سر بزنید و به دوستان و آشنایان بسپارید شما را در جریان فروش مبلمان شان قرار دهند. در خرید وسایل دست دوم، کیفیت اهمیت بیشتری نسبت به مدل دارد؛ بخصوص در سالم بودن اسکلت اصلی مبلمان. زیرا شما می توانید روکش مبل را عوض کنید و یا قاب رنگ پریده آینه را مجددا رنگ یا روکش کنید و یا پارچه آباژور را عوض کنید تا با بقیه وسایلتان هماهنگ شود.