انتخاب بهترین رنگ در طراحی دکوراسیون اتاق خواب منزل از مهمترین و اصلی ترین نکات در طراحی دکوراسیون داخلی منزل به شمار میرود.
اتاق خواب بایستی با دقت و ظرافت رنگ بندی و دکوراسیون بندی شود. محل استراحت شما نقش مهمی در تقویت آرامش روان شما دارد. انتخاب رنگ برای اتاق خواب با توجه به چند گزینه انجام می شود. اول از همه روحیات شما که چه سبک و رنگی را پذیراست. مسلما افراد با روحیات شاد و هیجانی رنگهای جیغ مثل بنفش و قرمز را به راحتی وارد دکوراسیون داخلی خود می کنند. اما افراد با ویژگی های اخلاقی آرام و جویای آرامش به سراغ رنگهای آبی روشن و زرد ملایم خواهند رفت.
رنگ سبز حس تازگی و روح زندگی را در دکوراسیون داخلی احیا می کند ولی نباید در فضاهای بزرگ از رنگ سبز با تناتژ روشن استفاده کرد و ترکیب رنگ سبز با رنگهای قهوه ای و آجری مناسب خواهد بود.
رنگ نارنجی حامل حس گرمی و نشاط است. ترکیب زرد و نارنجی اتاق خواب شما را به یک محیط با حس تازگی و آرامش خواهد کرد.
رنگ آبی به دلیل آرامشی که به فضا می دهد، از قدیم به عنوان رنگی محبوب برای دیوارهای اتاق خواب به کار می رود. یک اتاق آبی رنگ، شما را برای خوابی آرام آماده می کند. استفاده از رنگ آبی در دیوارها و کوسن ها بیشتر توصیه می شود.
رنگ سرخ گلی حس لطافت را به اتاق شما هدیه می دهد و فضایی رمانتیک و آرام برایتان بوجود می آورد. شاد تر ها به سراغ رنگ پرانرژی قرمز می روند و مجلل تر ها رنگ قرمز را با رنگ طلایی در اتاق خواب خود دارند.
افرادی که بیشتر مهربانی در خصوصیات اخلاقی شان دبده می شود رنگ صورتی ملایم و سبز آبی را دوست دارند و در اتاق خوابی با این رنگها احساس بهتری دارند.
ترکیب نارنجی، آبی و سبز یک ترکیب ایده آل برای اتاق خواب است، اما این موضوع که چگونه از آن استفاده کنیم مهم است، تا به حال به رنگ کردن سقف خود فکر کرده اید!؟ وقتی سقف شما رنگ می گیرد و دیوار ها سفید می ماند فضای شما بزرگ تر به نظر می رسد اما توجه داشته باشید که سقف کوتاه تر به نظر می رسد پس برای سقف های بلند از آن استفاده کنید، روتخی و پرده ی خود را از رنگ های آبی و نارنجی تهیه کنید تا سرزندگی فضای شما دوچندان شود.
قرمز برای اتاق خواب؟؟؟! بله یک قرمز مثل قرمز شرابی تیره برای اتاق خواب رنگ ایده آلی خواهد بود، اما کجا از آن استفاده کنیم؟ دیوار پشت تخت برای این منظور مناسب است، چرا که در زمان خواب این رنگ مقابل چشمان نباشد، فقط یک دیوار را به این رنگ در بیاورید و سایر دیوارهایتان را سفید انتخاب کنید، برای تعادل این رنگ حضور رنگ سبز را فراموش نکنید.
مناسب ترین نورپردازی برای اتاق خواب آن است که نور به گونه ای در این فضا تابیده شود که چشم اشخاص را مستقیم نشانه نرود. به این معنی که این نور موجب آزار چشم فردی که نیاز به استراحت دارد نشود. بنابراین برای اتاق خواب به ویژه در زمانی که ساعت خواب نزدیک است نمی توان از نور لامپ های معمولی استفاده کرد بلکه باید از نورهایی ضعیف به اندازه نور یک شمع استفاده کرد. برای این منظور می توانید از لامپ هایی که با سوئیچ های گردان طراحی شده اند استفاده کنید با چرخاندن این سوئیچ ها می توانید نور لامپ را در حد یک شمع تنظیم کنید. ضمن آنکه توجه داشته باشید که از نورهای گرم مثل لامپ های زرد استفاده کنید.
یکی دیگر از نکات مهم در فنگ شویی این است که در اتاق خوابتان از آینه استفاده نکنید یا دست کم محل قرار گرفتن آینه را طوری انتخاب کنید که به هنگام خوابیدن روی تختخوابتان چهره خود را درون آینه نبینید. کارشناسان فنگ شویی بر این باورند که ایجاد فضایی برای تماشای خود به هنگام خواب موجب از دست رفتن تمرکز افراد حین خوابیدن شده و گاهی ممکن است این حس را که شخص سومی در حین خواب آنها را تماشا می کند در ذهن افرادی که در اتاق خواب استراحت می کنند، تقویت شود که همه اینها موجب از دست رفتن تمرکز و آرامش افراد حین خوابیدن می شود.
شخصیت رنگ در حالات روحی افراد
رنگ آبی روشن بسیار آرامش بخش است و آبی پررنگ خواب را عمیق می کند. اگر از اتاق خواب به عنوان اتاق کار استفاده شود، بهتر است در کنار آبی کمی رنگ سبز یا آجری به کار رود. رنگ سفید برای ملحفه و روتختی حس پاکیزگی می دهد ولی اگر رنگ غالب اتاق سفید باشد احساس بی حالی ایجاد می کند و رنگ زرد به علت درخشندگی زیاد برای اتاق خواب مناسب نیستند. بهتر است برای جلوگیری از اختلال خواب از پرده ضخیم برای اتاق های نورگیر استفاده شود.
بافت پرده و روتختی هر چه لطیف تر باشند احساس راحتی بیشتری در ضمیر ناخودآگاه ایجاد می کند.قرار دادن چند کوسن بر روی تخت نیز به راحتی تخت اضافه می کند و همینطور می تواند برای مطالعه قبل از خواب تکیه گاه راحتی ایجاد کند.رعایت تناسب و تعادل در اتاق خواب امر مهمی است برای مثال قرار دادن تخت خواب بزرگ در اتاق کوچک مناسب نیست. قرار دادن یک جفت آباژور متناسب با الگوهای روی پرده و روتختی به طراحی اتاق انسجام می دهد و به زیبایی فضا می افزاید.