نحوه صحیح قرارگیری وسایل درآشپزخانه از اهمیت زیادی در طراحی دکوراسیون آشپزخانه برخوردار است و در طراحی داخلی منزل باید به آن توجه خاصی شود. امروزه وسایل کوچک برقی دیگر جزئی از نیازهای خانم های خانه دار در آشپزخانه شده اند: تسترها برای یک نان تست داغ در صبحانه، مخلوط کن ها برای پختن یک دسر خوشمزه، غذاسازها برای خرد کردن بدون زحمت اضافی، بخارپزها برای یک غذای سالم تر، قهوه سازها برای یک قهوه داغ در این روزهای سرد، جاروهای شارژی کوچک به جای جارو های دستی پر گرد و غبار و .... که هر کدام به نوعی زندگی را برای ما ساده تر می کنند.
اما این وسایل را هنگامی که از آن ها استفاده ای نمی کنیم کجا قرار می دهیم؟ چگونه می توان آن ها را در دسترس قرار داد بدون این که فضای زیادی از پیش خوان ها را اشغال کنند؟
اگر یک کابینت بزرگ یا انباری در آشپزخانه ندارید از قسمتی از یک کابینت مرتفع استفاده کنید. درهایی به این کابینت اضافه کنید که کاملا از جایشان خارج شوند و این وسایل را در درون یک قفسه کشویی قرار دهید تا به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشید.
می توانید این وسایل را در گوشه ای از آشپزخانه و زیر فضای دو کابینت قرار دهید تا هرگاه خواستید آن ها در دسترس باشند.
آشپزخانه های اوپن هم مانند آشپزخانه های معمولی دارای سه بخش اصلی هستند: جایگاه مقابل گاز – ظرف شویی و میز کار یا کابینتی که بیشتر کارها روی آن انجام می شود. وسایل در آشزخانه اوپن باید به صورتی چیدمان شود که فضای کافی برای حرکت و کار مقابل این سه نقطه وجود داشته باشد.
وسایل مورد نیاز هریک از این بخش ها را در اطراف همان قسمت قرار دهید تا هنگام انجام کار مجبور به حرکت زیاد نباشید. ادویه ها، روغن و دیگر وسایل پخت و پز را نزدیک گاز و بشقاب و لیوان ها را کنار ظرفشویی قرار دهید.
بهتر است رنگ کابینت آشپزخانه خیلی روشن نباشد زیرا لک و کثیفی را نمایان می کند. کابینت باید از جنسی باشد که به راحتی بتوان آن را تمیز کرد.
امکان ریختن آب در کف آشپزخانه و کثیفی این فضا به دلیل رفت و آمد زیاد و شست و شوی ظروف، زیاد است پس بهتر است کف آشپزخانه از جنسی باشد که مانع لیزخوردن ساکنان شود و لک و کثیفی نیز به راحتی از روی آن پاک شود.
دکوراسیون آشپزخانه های اوپن از هر طرف دیده می شود. بهتر است وسایلی مانند قابلمه و ظروف اضافی که زیبا نیستند را در معرض دید قرار ندهیم که در این صورت فضای بیشتری خواهیم داشت.
شما هم چنین می توانید یک کابینت را به وسایل برقی کوچک آشپزخانه اختصاص دهید. یکی از کاربردهای رایج این کابینت ها نگهداری از مخلوط کن است. اگر این وسایل در قفسه های کشویی قرار بگیرند دسترسی به آن ها راحت تر خواهد بود.
سطل آشغال، سطل برنج و دیگر وسایلی که نمای زیبا ندارند و فضا را اشغال می کنند را حتما داخل کابینت قرار دهید تا فضای بیشتری در آشپزخانه داشته باشید.
برخی اوقات از راه آب چاه آشپزخانه بوی بدی متصاعد می شود که فضای خانه را بدبو می کند. بهتر است همیشه سرپوشی برای راه آب چاه آشپزخانه قرار دهید.
هر ماه یکبار لوله هایی که زیر سینک آشپزخانه داخل کابینت قرار می گیرد را بازبینی کنید زیرا پیاز و سیب زمینی و سطل های رنج و آشغال در کابینت زیر سینک قرار می گیرد و در صورت نشتی می تواند سبب خرابی و ایجاد بوی بد شود.
سینک آشپزخانه به دلیل استفاده زیاد زود کثیف و لک دار می شود و نمایی کهنه پیدا می کند. با ریختن مقداری سرکه سفید روی آن، سینک آشپزخانه شما درست مثل روز اول براق و نو می شود.