سرطان از آن دست بیماریهایی است که هر روز از بعد جدیدی به آن نگاه میشود و پژوهشهای زیادی در خصوص آن در دست انجام است. در اکثر موارد نتایجی به دست آمده است که نشان از کارآمدی مواد طبیعی دارد. تا امروز شیمی درمانی پرکاربردترین تکنیک مقابله با این بیماری بوده است اما متأسفانه همین شیوهی درمانی به سلولهای سالم و ارگانهای دیگر نیز آسیب میزند. به نظر میرسد بهترین شیوهی مقابله با این بیماری پیشگیری باشد. میتوان با موادی طبیعی که خواصی ضدسرطانی دارند و فاقد عوارض جانبی هستند به جنگ این بیماری مهلک رفت. لازم است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید. مصرف مواد غذایی مناسب به توقف رشد سلولهای بدخیم کمک میکند.
در این مطلب 4 هسته میوهای را معرفی میکنیم که در مقابله با تومورهای سرطانی مؤثر عمل میکنند. لطفاً با ما همراه باشید.
هستهی انگور
عصارهای که از هسته انگور به دست میآید منبع غنی آنتیاکسیدانها، بیوفلاونوئیدها و ترکیبی فعال به نام B2G2 است که با سلولهای سرطانزا مقابله میکنند. در گذشته این عقیده وجود داشت که ترکیبات بیواکتیو موجود در عصارهی هستهی انگور قدرت مقابله با چندین گروه از سلولهای سرطانزا را دارد اما امروزه محققان به این نتیجه رسیدهاند که B2G2 موجود در هستهی انگور این توانمندی شگفت انگیز را باعث میشود. به عقیدهی محققان هستهی انگور میتواند رشد تومورهای بدخیم سرطانی را به میزان 67 درصد کاهش دهد.
دانهی کتان
دانه یا بذر کتان در بین مواد غذایی، یک ضدسرطان قوی محسوب میشود؛ چون حاوی میزان زیادی لیگنان است. محققان به این نتیجه رسیدهاند که این ترکیبات قوی علاوه بر این که مانند فیتواستروژن عمل میکنند، نقش مؤثری در پیشگیری و درمان سرطان سینه دارند. خوشبختانه بذر کتان مدتی است که شهرت خوبی پیدا کرده است و کم کم جای خود را در برنامهی غذایی بسیاری افراد باز کرده است. این ماده باعث تحریک آپوپتوز (مرگ برنامهریزی شدهی سلولها به روشی حفاظت شده) سلولهای سرطانی شده و از متاستاز جلوگیری میکند. تخم کتان منبع خوب اسید آلفا لینولئیک است. این اسیدهای چرب ضروری با سرطان و بیماریهای مزمن دیگر مقابله می کنند.
هستهی زردآلو
هستهی زردآلو حاوی میزان زیادی ویتامین B17 است که در بدن ما به عنوان مادهای ضدسرطان عمل میکند. این ویتامین برای پیشگیری از این بیماری و همچنین درمان آن مؤثر است. برای مصرف این هسته کافی است آنها را بشکنید و مغز آن را میل کنید. بهترین منبع ویتامین B17 زردآلو و هستهی آن است چون مکملهای موجود در بازار فاقد آنزیمها و کوفاکتورهای موجود در این مادهی غذایی است. برای کاهش طعم تلخ برخی هستهها کافی است آن را با مواد غذایی دیگر مانند جوز هندی، پودر نارگیل و غیره مخلوط کنید.
هستهی سیب
شاید هستهی سیب به نظرتان بی ارزش و دور ریختنی باشد. اما به نظر اکثر متخصصان این هستههای دورریز جزو ترکیبات طبیعی و قوی در برابر سرطان هستند. اما چرا مردم در جریان چنین خواصی نیستند؟ شاید اطلاع رسانی در این خصوص کم بوده است و یا اینکه همچنان اکثر افراد به مؤثر بودن داروهای شیمیایی در مقابله و درمان بیماریها، اعتقاد بیشتری دارند. تأثیر هستهی سیب در مقابله با رشد سلولهای بدخیم در سرطانهای مختلف به طور علمی به اثبات رسیده است.
به عقیده ی محققان هستهی سیب قادر است از رشد سلولهای سرطانی در کولون، ریه، پروستات، پانکراس، سینه و معده جلوگیری کند. ترکیبات فوتوشیمیایی موجود در هستهی سیب چندین برابر آدریامایسین (یکی از داروهای شیمی درمانی رایج) قادر هستند که رشد سلولهای سرطانی را به تأخیر بیندازند.
نکتهی جالب این است که این ترکیبات طبیعی با تخریب سلولهای سرطان زا تهدیدی برای سلولهای سالم محسوب نمیشوند. البته حواستان باشد که هستهی سیب حاوی میزان اندکی سیانور است و چنانچه به میزان زیادی مصرف شود ممکن است مرگبار باشد.
بدانید...
البته معرفی این هستهها و صحبت از خواص آنها به این معنی نیست که جایگزین درمانهای فعلی هستند. اثرات ضدسرطانی ترکیبات موجود در این هستهها به اثبات رسیده است اما با این حال نمیتوان با اطمینان آنها را درمان کنندهی سرطان دانست. به نظر میرسد که مصرف منظم این مواد روشی طبیعی و مطمئن برای پیشگیری و یا درمانی مکمل برای سرطان باشد. توجه داشته باشید که مصرف هر نوع مادهی غذایی طبیعی نیز در کنار دارو باید با دقت و به میزان متعادل مصرف شود چون ممکن است مصرف بی رویهی آن به ضرر بدن باشد.