21 دی امسال بود که رسانهها از انتقال مهدی هاشمی به بیمارستان خبر دادند و سیدمحمود علیزادهطباطبایی وکیل مدافع وی، علت انتقال موکلش از زندان به بیمارستان را آسیبدیدگی از ناحیه پا در هنگام ورزش عنوان کرد.
اما چند ساعت بیشتر از انتشار این خبر نگذشت که سیدوحید ابوالمعالی وکیل دیگر مهدی هاشمی ضمن تایید انتقال موکلش از زندان به بیمارستان، علت را وجود غده در بدن مهدی هاشمی و انجام عمل جراحی برای خروج آن اعلام کرد.
مهدی هاشمی پس از انجام عمل جراحی چند روزی در بیمارستان نیکان تهران بستری بود تا اینکه برای سپری کردن ادامه دوران نقاهت خود در منزل، از مرجع قضایی درخواست مرخصی کرد. سیام دی بود که درخواست مرخصی هاشمی مورد موافقت مرجع قضایی قرار گرفت و او برای گذراندن مرخصی 14 روزه خود راهی منزل شد.
هاشمی پس از پایان مدت مرخصی استعلاجی دو راه بیشتر نداشت؛ یا باید به زندان اوین بازمیگشت یا درخواست تمدید مرخصی میکرد و چشم انتظار نظر مرجع قضایی برای موافقت یا عدم موافقت با این درخواست میشد. عباس جعفری دولتآبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران 14 بهمن جاری آب پاکی را روی دستان مهدی هاشمی ریخت و درباره تمدید شدن یا نشدن مرخصی وی به خبرنگار تسنیم گفت: این فرد دو هفته مرخصی استعلاجی داشت و با پایان این مدت باید به زندان بازگردد.
دادستان تهران اعلام کرد که مرخصی مهدی هاشمی تمدید نمیشود.
در نهایت مهدی هاشمی، شب گذشته (پنجشنبه شب) با پایان مدت مرخصی استعلاجی به اوین بازگشت تا ادامه مجازات حبس خود را تحمل کند.
مهدی هاشمی از سوی دادگاه انقلاب به اتهام اختلاس و جعل (جعلی که در دل اختلاس است) به 10 سال حبس و رد مال بهمبلغ 600 میلیون تومان و جزای نقدی معادل 2برابر مبلغ رد مال به میزان یک میلیارد و 200 میلیون تومان و به اتهام ارتشا به 10 سال حبس، رد مال به مبلغ 5 میلیون و 200هزار دلار و جزای نقدی معادل همین میزان، محکوم شده است. این متهم همچنین بهدلیل ارتشا، به انفصال دائم از خدمات دولتی و 50 ضربه شلاق و بهدلیل مسائل امنیتی نیز مطابق ماده 610 قانون مجازات اسلامی به 5 سال حبس محکوم شده است.
فرزند هاشمی رفسنجانی 18 مرداد ماه امسال بر اساس ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92، برای تحمل 10 سال محکومیت حبس، به زندان اوین منتقل شد.