سبد خرید  (خالی) 0 ريال
سبد خرید  (خالی) 0 ريال
سبد خرید  (خالی) 0 ريال
سبد خرید  (خالی) 0 ريال

کم کم تب و تکاپوی شب یلدا  تند تر می شود و هر کدام از ما برنامه ای را برای این شب اصیل و به یادماندنی در ذهنمان نقش می زنیم، پیش تر در مطلب با طراحی دکوراسیونیلدایی به استقبال یلدا بروید!از گذشته‌های دور ایرانیان عادت داشتند که شب یلدا یا شب چله را دور کرسی جشن می‌گرفتند، ولی امروزه‌ می‌توان ناظر این مراسم به سبک مدرن و روی میزها بود. اگر دوست دارید که این مراسم مانند گذشته و با همان حال و هوا برگزار شود، بهتر است کرسی کوچکی را آماده کنید ( اگر فضا و یا وقت کافی برای به‌ پا کردن کرسی ندارید، می‌توانید روی میز کوچکی، سفره دلخواه‏تان را بچینید ) و پارچه‌ ترمه و یا هر نوع پارچه‌ گل‌دوزی شده به سبک و سیاق قدیم را روی آن بگسترانید. می‌توانید آجیل مشگل‌ گشا، ازگیل، خرمالو، انار دانه‌شده، هندوانه و خربزه و دیگر خوراکی‌های مختص این شب را در ظرف‌های سفالین رنگی، چینی‌های گل‌سرخی قدیمی و یا حتی ظرف‌های نقره‌ای قرار داده و روی میز مورد نظر بچینید.

اگر در خانه‌تان شمعدان‌های لاله‌ای قدیمی دارید که در گذشته به اصطلاح به جارو لاله معروف بودند، حتما به دکور شب یلدا اضافه کنید، این شمع‌دان‌ها معمولا پایه‌ای بلند از جنس سنگ ‌مرمر دارند و همچنین به جاشمعی‌های بلورین به رنگ‌های صورتی، یاسی و یا ارغوانی مزین هستند.

در کنار قرآن و کتاب‌های حافظ و شاهنامه که حتما بر سر میز دکور شده جایگاه خاصی دارند، بهتر است گل‌های یاس و نرگس را در چند گلدان و در اطراف کتاب‌ها قرار دهید.
ظرف های گل سرخی مادربزرگ ها یکی از آن المان های همیشه بی نظیری است حال و هوای دیگری به سفره ی شما می بخشند، یک بار سری به انبارهایتان بزنید و حتما چندتا از این چینی های بند زده ی پر خاطره را خواهید یافت، که زینت بخش سفره ی ترمه دوزی شما باشند و حال و هوای یلدا شما را به گذشته های دور ببرند.

چای گل دم یک سماور ذغالی درون کمر باریک های دوست داشتنی صفای دیگری دارد، که خنده را بر لب هر مهمانی می نشاند، و خاصیت  بی نظیر این استکان هاست که مهمانی شما را به درازا بکشاند  و مهمانانتان طالب چای دوم شوند برای گرمای صحبتشان! آن ها را از گنجه ها بیرون بیاورید شب یلدا بهترین زمان آن هاست.

ظروف مسی برق انداخته شده هم می تواند زینت بخش سفره ی شما باشد، نیازی نیست تمام ظروف شما با هم هماهنگ و به اصطلاح دست باشند، می توانید از جلوه ی هر کدام جداگانه در سفره ی خود استفاده کنید، از جلوه گل ها و شمع در کنار ظروف مسی غافل نشوید که فضای شما را بیش از بیش زیبا می کنند، می توانید آن ها به عنوان تزیین سفره ی خود استفاده کنید و لذت برید.

چند سالی است که استفاده از ظروف مسی به نام طب سنتی توصیه می شود و همین موضوع دغدغه ای برای افرادی که به دنبال تندرستی هستند ایجاد کرده و البته از طرفی به منبع درآمدی نیز برای برخی تبدیل شده ولی آیا نظر ابن سینا، رازی و سایر بزرگان طب ایرانی این بوده است؟؟
خوب است انسان هر حرفی را بدون دلیل و مدرک نپذیرد!!!

باید بدانیم در کتاب های مرجع طب سنتی استفاده از ظروف مسی به شدت منع شده است! ظروف مسی که تحت عنوان نحاس یاد شده، از مضرترین ظروف جهت طبخ غذا عنوان گردیده است.در کتاب مفرح القلوب که شرح کتاب قانونچه در طب می باشد(قرن هشتم هجری قمری) ،حکیم محمد ارزانی از بزرگترین حکمای طب ایرانی می گوید طبخ طعام در انای نحاس(ظرف مسی)خوب نیست مخصوصا اگر مدت زمان پخت زیاد باشد و نیز غذا چرب و ترش باشد.قلع اندود کردن آن اگرچه مضرت آن را کم میکند ولی بطور کامل زیان آن را برطرف نمیکند.قلع اندود کردن مکرر را توصیه نموده و نهی شدید نموده اند از ظرف مسی که قلع آن رفته است.ایشان مداومت در مصرف طرف مسی را موجب ایجاد جذام دانسته اند. بهترین ظروف از دیدگاه ایشان ظروف آبگینه (پیرکس امروزه) و چینی می باشد.
در کتاب مخزن الادویه تألیف حکیم عقیلی خراسانی دانشمند و طبیب بزرگ قرن 12 هجری قمری،که از کاملترین و جامعترین مجموعه داروئی در میراث طب سنتی ایران به حساب می آید، نوشته شده که آشامیدن غذاهای ترش،لبنیات، گوشت ها، در ظرف مس بی قلع خصوصا آنکه مدتی در آن مانده باشد بسیار مضر است و باعث ایجاد بیماری برص (نوعی لکه های پوستی) میشود.
در کتاب تحفه المؤمنین تأ لیف سید محمد مؤمن تنکابنی طبیب قرن 11 که از منابع معتبر در خصوص دارو و مفردات طبی است،مصرف ظروف مسی خصوصا بی قلع آن بسیار مضر توصیف شده است.

شیخ الرئیس نیز در کتاب قانون می فرماید واجب است که پرهیز کنید از طبخ آنچه که شور یا چرب و یا شیرین است مانند گوشت و لبنیات و آنچه که ترش است در ظروف مسی و حتی آشامیدن در این ظروف زیرا که بدون تردید زنگار می بندد و زنگار نیز سم قاتل است.


نکته جالب آن که ممکن است در قلعی کردن مس از سرب نیز استفاده شود که بسیار مضر است. یک راه برای تشخیص وجود سرب در ظروف قلع اندود شده بدین شکل است:
روی یک قسمت از ظرف که با کمی سرکه تمیز شده باشد یکی دو بلور یدور دو پتاس قرار داده و چند قطره آب اضافه کنید در صورت ایجاد محلول زرد رنگ یعنی از سرب استفاده شده است.
بلورها، ظروف بلورین یکی دیگر از آن ظرف هایی است که در خانه ی همه ی ما دست کم، یک ست از آن ها پیدا می شود، درست است که آن قدمی ترهایشان حال و هوای دیگری دارند اما در هر حال، بی شک این ظروف جلوه ی دیگری به جزییات رنگارنگ سفره ی یلدای شما می دهد، امتحان کنید حتما لذت خواهید برید.

ظروف لعابی بی نظیر را همان اولین گزینه ای هستند که در مناسبت های بی نظیر ایرانی نظیر عید نوروز و یلدا به سراغ آن ها می رویم و به حق در هر سفره ای خوش می درخشند، به راحتی می توانید یک بار یکی از آن ها تهیه کنید و برای همیشه زینت بخش سفره های ایرانی خود قرارشان دهید.

فنجان های شاه عباسی را فراموش نکنید، درست است کمر باریک ها را پیش تر یادآور شدم، اما شاه عباسی ها به جرات حال و هوای سفره ی شمارا متمایزتر می کنند، پس آن ها برای سفره ی یلدای خود کنار بگذارید، ترکیب رنگ بی نظیر آن ها در کنار جزئیات سفره ی شما همه را به تحسین وا میدارد.

همیشه نیاز نیست از گنجه و کمدهای قدیمیتان استفاده کنید و یا یک ست را آماده تهیه کنید، خودتان بسازید! این بهترین راه حل است از رنگ های مخصوص بر روی ملامین ها ظروف سفالی و یا حتی بلورهای خود استفاده کنید و یک طرح خاص را روی ظروف خود پیاده کنید، حتی می توانید از بچه های خود برای این کار استفاده کنید مطمئن باشید لذت خواهند برند و ظروف زیبای مقرون به صرفه ای خواهید داشت. 

ارتباط با ما

 آدرس دفتر: تهران ، میدان توحید ، خیابان توحید ، خیابان اردبیل، پلاک 10 ، طبقه اول ، واحد 1
تلفن ثابت : 66561696-021
تلفن همراه : ۰۹۱۲۱۰۴۲۷۰۵
پست الکترونیکی: info[a]artimandec.ir

logo-samandehi