انتخابات پس از یک دوره از رقابت های فشرده و فعالیت های سیاسی گسترده جریان ها و نامزدهای رقیب به پایان رسید و سرنوشت کرسی های خانه ملت و مجلس خبرگان رهبری به دست مردم سپرده شد. در کنار نتیجه انتخابات که نمایانگر ذائقه سیاسی مردم و رای اعتماد آنان به برخی برنامه ها، وعده ها و ایده های سیاسی است، مشارکت بالای مردم در شکل دادن به حماسه سیاسی هفتم اسفندماه خود از اهمیتی چشمگیر برخوردار است.
بر همین اساس، «حسن روحانی» رییس جمهوری در پیام دیروز خود (هشتم اسفندماه) حضور پرشکوه ملت ایران در انتخابات را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، فرصتی شد تا اقتدار ایران اسلامی دوباره رخ نماید و سیمای باعظمت این ملت وفادار، بار دیگر چون خورشیدی تابان در منظر جهانیان بدرخشد.
پیام دیروز رییس جمهوری دربردارنده نکته هایی است که عبارت است از:
1- نتیجه انتخابات هر چه باشد جمهوری اسلامی بلندآوازه تر شده و نظام و رهبری پیروز انتخابات هستند. معنای این سخن روحانی را می توان در رخدادهایی دریافت که پس از انتخابات سال 1392 رخ نمود. در انتخابات خردادماه 92 رای هایی که به نام روحانی به صندوق ها افتاد تنها سرمایه دولت یازدهم برای اداره کارآمد امور اجرایی کشور نبود بلکه حضور گسترده مردم در آن انتخابات بود که خواست رهبری در شعار آن سال یعنی حماسه سیاسی را محقق ساخت و در ادامه به مهمترین پشتوانه دولت تبدیل شد. در همین زمینه گفتنی است که دولت با تکیه بر این پشتوانه مردمی، وارد فرآیند حل و فصل مهمترین پرونده سیاست خارجی کشور شد و توانست از حقوق هسته ای مردم ایران دفاع کند. اکنون نیز منتخبان مردم با پشتوانه همین حماسه سیاسی که هفتم اسفندماه شکل گرفت پا به خانه ملت می نهند. از این رو انتظار می رود که نمایندگان منتخب مردم در مجلس در کارکردها و مسوولیت های خود در زمینه قانونگذاری، نظارت بر دولت و همیاری با مسوولان اجرایی، قدر و اهمیت این سرمایه و پشتوانه عظیم را در نظر داشته باشند.
2- صرف نظر از نتیجه برآمده از صندوق ها، همزبانی و همدلی شکل گرفته، اهمیت بسیاری دارد. در این ارتباط، رییس دولت تدبیر و امید به صراحت گفت: دولت تدبیر و امید با هر منتخبی که نام او از صندوق آرا بیرون آید، پیمان می بندد تا با همکاری یکدیگر آینده ای پرامید و باعزت را برای ایران و ایرانیان عزیز رقم بزند. این بدان معنا است دولتی که خود منتخب مردم به حساب می آید، اراده جدی دارد با هر نماینده از هر جریان سیاسی وارد تعامل شود و بر مدار همدلی و همزبانی مسیر پیش رو را هموار سازد.
این سخنان رییس جمهوری را می توان به نوعی همسان با رویکرد تعاملی دانست که در گفت وگوهای هسته ای تهران با 6 قدرت جهانی، به کسب و اجرایی شدن «برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک) انجامید. در این پیوند، تاکید روحانی بر گفت وگو و ایجاد زمینه های برجام در عرصه داخلی است؛ گفت وگویی که بر پایه فرهنگ مذاکره و مفاهمه، به برونرفت از یکی از مهمترین تنگناهای کشور در عرصه بین المللی انجامید و اکنون می تواند الگویی برای همگرایی سازنده و انسجام نیروهای سیاسی کشور در مسیر توسعه و پیشرفت باشد.
3- رییس جمهوری در بخشی از پیام خود بیان داشت: رقابت پایان یافت. حال وقت آن است که با همدلی و همزبانی ملت و دولت، راهی تازه بگشاییم و به اتکا توان داخلی و استفاده از فرصت های خارجی، فصلی نو در رشد و شکوفایی اقتصاد ملی بگشاییم. نگاهی از این جنس را در سخنان دیگر چهره های نظام هم می توان دید. در وهله نخست این رهبر انقلاب بود که با توجه به ضرورت های پیش روی ملت و دولت آنان را در ابتدای امسال به همدلی و همزبانی فراخواند. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در سخنرانی پس از برگزاری انتخابات یادآور شد رقابت ها تمام شد و دوران وحدت و همکاری فرا رسیده است. احتیاج به هماهنگی مثال زدنی داریم که این انتخابات طلیعه و مقدمه آن بود. چون هر چه بود و هر چه شد، تمام شد و نباید به مباحث اختلاف برانگیز دامن زده شود که دوران پس از انتخابات، دوران تلاش برای ساختن کشور است.
از منظر چنین نگاهی است که رییس جمهوری با پایان رقابت های انتخاباتی، برگزیدگان ملت را به همیاری برای تحقق اهداف و پاسخ به مطالباتی فرامی خواند که مردم با رای خود آن را به مسوولان کشور یادآور شده اند. از این رو توجه به این مطالبات که پیشرفت اقتصادی، توسعه سیاسی و اعتلای کشور در سطح جهانی در آن برجستگی می یابد، دولت دست دوستی خود را به سوی نمایندگان مردم دراز کرده و به همیاری خانه ملت چشم امید دوخته است.