با توجه به انبوه عوامل استرسزا در فضاهاي بيرون از خانه شامل کوچه و بازار، محيط کار و غيره ميبايد لااقل به دنبال ايجاد فضايي آرام و دور از فشارهاي روحي و رواني در محيط خانه باشيم ، تا هم تاثيرات منفي ناشي از آن عوامل روي روحيه ما با آرامش داخل خانه خنثي شود و هم ذخيرهاي از انرژي مثبت براي رويارويي با روز پراسترس ديگري فراهم شود.
هنگامي که موضوع ايجاد چنين فضايي در داخل خانه مطرح ميشود همواره، تنها نحوه ي برخورد ميان اعضاي خانواده و ارتباطات آنها با يکديگر مورد توجه قرار ميگيرد . حال آن که اگر چه اينها جزو مهمترين و اصليترين عوامل تاثيرگذار روي روحيه ي افراد به حساب ميآيند، ولي در کنار آنها نقش شرايط فيزيکي محيط را نيز نميتوان ناچيز شمرد.
در يک فضا عوامل مختلف همچون رنگ، نور، لوازم موجود، تعداد و نحوه ي چيدمان آنها و بسياري موارد ديگر وجود دارند که روي روحيه افراد خانواده تاثير مستقيمي ميگذارند.
در نتيجه با قصد ايجاد خانهاي بدون استرس ميبايست همه اين موارد و تاثيرات ناشي از آنها به صورت کامل مورد توجه قرار گيرند که در اينجا به تک تک آنها به صورت کامل مورد توجه قرار گيرند که در اينجا به تک تک آنها به صورت گذرا خواهيم پرداخت.
رنگ:
از آنجا که هر يک از رنگها تاثير خاصي را روي روح و روان ما ميگذارند. هنگام انتخاب رنگي براي يک فضا به نوع کاربرد آن محيط، خصوصيات افراد ساکن و همچنين تاثيرات ناشي از آن بسيار توجه کنيد. از ميان رنگها معمولا رنگهاي سرد آرامبخشتر از رنگهاي گرم هستند، ولي تاثير شادي آفريني و انرژي بخش رنگهاي گرم نيز از جايگاه ويژهاي براي دوري از استرس برخوردار است.
نور:
براي فضاي خانهتان نور کافي در نظر بگيريد. ميزان نور و همچنين کيفيت آن تاثير مستقيمي روي جسم و روح انسان ميگذارد. معمولا افرادي که در نور کم زندگي و کار ميکنند، انسانهاي افسرده و پريشاني هستند حال آن که نور زياد بخصوص بهرهمندي از نور خورشيد، انرژي مضاعفي را ايجاد کرده و خمودگي و کسلي را از بين ميبرد.
از آنجا که نورها نيز رنگ دارند، همان تاثيرات رنگ مورد نظر را به همراه خواهند داشت، لذا در انتخاب منابع نورزا براي فضاي خانهتان توجه بيشتري کنيد به عنوان مثال انتخاب نور سفيد حاصل از لامپ مهتابي به تنهايي فضاي دلگير و افسرده کننده را سبب ميشود ولي اگر با نور زرد جايگزين شده و يا لااقل تلفيق شود، چنين نتايجي را نخواهد داشت.
لوازم کوراسيوني:
لوازم دکوراسيوني و کاربردي خانه از چند جبنه روي روح و جسم افراد خانواده تاثير ميگذارند:
1- فرم و مدل:
هنگامي که به قصد خريد يکي از لوازم دکوراسيوني و کاربردي مانند مبلمان، صندلي، تختخواب، ميز پذيرايي، ميز غذاخوري و غيره به فروشگاههاي مربوطه مراجعه ميکنيد، پيش از شرايط ظاهري آن و جنبه زيباييشناسي، به نحوه کاربرد و تامين راحتي و آرامش مورد نيازتان اهميت دهيد.
خستگي جسم و تنشهاي روح، پس از برگشت به خانه، با نشستن روي مبلي هر چند زيبا و گران قيمت ولي نامناسب، اگر چه ديگر تسهيلات لازم فراهم شده باشد، از بين نخواهد رفت.
2- نحوه چيدمان:
به طور قطع شما نيز تجربه ورود به فضايي پر از لوازم دکوراسيوني و کاربردي و همچنين خرده ريزهاي تزئيني را در مکاني نامتناسب به لحاظ وسعت آن هم با اين انبوه لوازم داشتهايد، در چنين محيطي اگر چه نهايت سعي بر انتخاب بهترين و زيباترين لوازم شده است، ولي ميزان تراکم آنها در محيط، سبب ايجاد کلافگي و ناآرامي در شما خواهد شد. در خانه بدون استرس ميبايست فضاي کافي براي حرکتهاي آزاد و راحت افراد خانواده با هر نوع وضعيت جسماني فراهم شود.
لازمه اين مساله حفظ فضاي خالي در ميان لوازم و همچنين در نظر گرفتن مسيرهاي پر تردد است.
- گل و گياه:
در خانه بدون استرس، گلها وگياهان طبيعي بسياري را ميبينيد. حضور طبيعت در فضاي خانه به همراه شادابي و لطافت بيمثالش، عامل مهمي براي ايجاد آرامش و دوري از اضطراب و ناراحتيهاي روحي است.
- تابش نور و جريان هوا:
در چنين خانههايي، تعداد پنجرهها زياد بوده و امکان ورود نور خورشيد به داخل و همچنين جريان هواي تازه بخصوص در فصل بهار بسيار وجود دارد.
- صدا:
از آنجا که وجود سرو صداهاي ناهنجار بيروني سبب سلب آسايش و حتي ايجاد استرس ميشود، فراهم کردن تمهيداتي براي جلوگيري از ورود آنها از طريق پنجرهها، ديوارها و سقف الزامي است.