در حال حاضر انواع گسترده ای از تکنیک های مختلف نورپردازی پیش روی ما قرار دارد که پاسخگوی سبک ها و سلیقه های متفاوت بوده و کارآیی هر یک نیز متمایز است. در واقع اگر انتخاب صحیحی در نورپردازی داشته باشید، شاهد تغییرات شگرفی در محیط خانه خود خواهید بود. نورپردازی نه تنها با خود زیبایی به همراه می آورد، بلکه امنیت خانه ها را نیز ارتقا می بخشد.
نورپردازی داخلی
توجه داشته باید که نورپردازی صحیح در داخل خانه احساس عمومی شما راتغییر می دهد و در عین حال در بهبود وضعیت ظاهری خانه نیز به شما کمک می کند. نور توانایی آن را دارد که یک فضای خسته کننده را به محیطی آرام بخش و دوست داشتنی تبدیل کند. البته نورپردازی داخلی تنها در سیم کشی برق استفاده از چند لامپ رنگارنگ خلاصه نمی شود؛ بلکه باید چند سطح نور مختلف را به کار گرفته، آنها را در ترکیب با یکدیگر قرار دهید تا در نتیجه قسمتی از فضا پرنور و قسمتی دیگر کم نورتر جلوه کند. با اتکا به این روش ویژگی های خاص هر اتاق نمایان تر شده و جلوه تازه ای در نظر بیننده ایجاد می شود.
اگر لامپ ها را به سمت بالا بر روی سقف نصب کنید، هم نور به طور مستقیم نمی تابد و هم ارتفاع اتاق افزایش پیدا کرده و بعد دیوارها بیشتر شده و عمق و ژرفای کلی محیط افزایش پیدا می کند
نورپردازی خارجی
استفاده از لامپ و سیم کشی های برق را نباید تنها به فضای داخلی خانه ها محدود کنیم. نورپردازی مناسب خارجی با روشن نمودن ورودی، نه تنها امنیت را افزایش داده و اجازه نمی دهد مزاحمین از تاریکی سوء استفاده کرده و به منزلتان نزدیک شوند، بلکه زیبایی دراماتیکی را نیز به خانه شما اضافه می کند. انعکاس نور در درختان، بوته ها، سبزه ها و محوطه ورودی زیبایی کم نظیری را خلق می کند.
افزودن ارزش مضاعف به خانه
نورپردازی باید به گونه ای انجام پذیرد که از یک سو زیبا باشد و از سوی دیگر هزینه های مالی زیادی را بر دوش خانواده تحمیل ننموده و انرژی زیادی رانیز مصرف نکند. طبق تحقیقاتی که به انجام رسیده، پژوهشگران به این نتیجه دست پیدا کرده اند که خریداران، اشتیاق بیشتری به خرید خانه های روشن از خود نشان می دهند. کارشناسان تا اثبات این نکته که نورپردازی حتی در تغییر حالات درونی انسان ها نیز مؤثر است، پیش رفته اند.
نورپردازی صحیح در داخل خانه احساس عمومی شما راتغییر می دهد و در عین حال در بهبود وضعیت ظاهری خانه نیز به شما کمک می کند
برای شروع ابتدا معین کنید که از مشاهده رنگ ها می خواهید چه احساسی پیدا کنید و بعد برای رسیدن به نتیجه موردنظر اقدامات لازم را به عمل آورید. به این منظور می بایست کارتان را از مقدمات نورپردازی شروع کنید. ابتدا با خود فکر کنید که قصد دارید از روشنایی هر اتاق چه حسی بگیرید. سپس نقطه های معینی را در نظر گرفته و آنها را روشن تر از سایر قسمت ها کنید. به عنوان مثال در اتاق کار جایی که مطالعه می کنید و یا از کامپیوتر استفاده می کنید باید روشن تر از سایر قسمت ها باشد. برای روشن تر کردن هر چه بیشتر این فضاها می توانید از چراغ های مطالعه رومیزی کمک بگیرید.
آشپزخانه و دستشویی نیز جزء مکان هایی هستند که نیاز به نور بیشتر و دقیق تری دارند و برخی مکان های داخلی آن نظیر قسمت فوقانی آینه ها و... نیاز به نورپردازی های سقفی دارند که می توانید از هالوژن های کوچک برای بیشتر روشن کردن این نقاط استفاده کنید. زمانی که نورپردازی کلی خانه تمام شد، ترتیبی بدهید که گوشه های اتاق ها و کنج دیوارها قدری تاریک تر از سایر نقاط به نظر برسند. این تکنیک به ویژه در اتاق خواب کاربرد دارد و به فضای شما حجم و بعد می دهد. سعی کنید برای اتاق خواب بیشتر از لامپ هایی با نور ملایم استفاده کنید و اگر قصد مطالعه دارید، بهتر است از یک چراغ رومیزی استفاده کنید که در صورت نیاز آن را روشن کرده و در بقیه مواقع خاموش باشد. یک مسأله حیاتی در اتاق خواب این است که نباید هیچ گونه نور مستقیمی روی سقف بالای تخت خواب وجود داشته باشد.
اگر لامپ ها را به سمت بالا بر روی سقف نصب کنید، هم نور به طور مستقیم نمی تابد و هم ارتفاع اتاق افزایش پیدا کرده و بعد دیوارها بیشتر شده و عمق و ژرفای کلی محیط افزایش پیدا می کند. برای کمتر کردن نور در سایر مناطق نیز می توانید مقابل منبع نور یک گلدان گل بگذارید. این کار هم نور را کم می کند و هم سایه های جالبی بر روی دیوارها ایجاد می نماید. در آخر باید اشاره کنیم که همیشه مراقب استفاده بیش از اندازه از چراغ ها باشید، چرا که نورهای زیادی که با یکدیگر همخوانی نداشته باشند باعث خفه شدن فضا می شوند.