استفاده از قفسهبندی کار آمد، راه حل فوقالعادهای است برای منظم داشتن وسایل و آراستن آنها به طرز دلخواه که در عین حال از درهم ریختگیها جلوگیری میکند. برای دستیابی به این منظور، انواع قفسهها موجود است: مدلهای ایستاده، دیواری و توکار، این قفسهها هم جایگاه مناسبی هستند برای چیدن وسایل و هم میتوانند نقش کتابخانه را داشته باشند.
درهم ریختگی وسایل و شلوغی فضای خانه، آشکارا نشان دهنده آن است که خانه شما به قدر کافی قفسه و گنجه ندارد. اگر در خانهتان فضاهای تو رفته در دیوار دارید، میتوانید با ساخت قفسههایی متناسب با این نوع فضاها، از آنها استفاده بهینه کرده و وسائلتان را به شکلی منظم در این قفسهها قرار دهید. این کار در زیبا شدن نمای خانه نیز بسیار موثر است. این گونه تغییرات حتی باعث میشوند که فضای در اختیار شما بزرگتر به نظر برسد.
پیامی که از دیدن این اتاق (قبل از تغییرات) دریافت میگردد، درهم ریختگی و سردرگمی است. شومینه در کنار قفسه و وسایل مدرن، همخوانی ندارد. اگر چه میتوان گفت که کتابهای درون قفسه اتاق را مزین میکنند ولی تعداد آنها بیش از حد لازم است و این شلوغی هیچ زیبایی و جلوهای ندارد. فقط چند چند شیء نمای خوبی در این قفسه دارند که آنها هم در شلوغی بصری موجود محو شدهاند. در صورت برداشتن بسیاری از اثاثیه اضافی از روی اتاقچه بالای شومینه، میتوان تاکید بیشتری بر جذابیت اثاثیه ایجاد کرد.
نکتهها:
- ابتدا برای طرح جدیدتان بر روی کاغذ الگویی بکشید و قفسه جدید را طراحی کنید.
- برای تهیه یک قفسه مطلوب، وزن و ارتفاع آن را مورد بررسی قرار دهید.
- قفسههای باریک بر اثر قرار گرفتن وسایل سنگین بر روی آنها خم خواهند شد، مگر آنکه جنسی بادوام و تکیه گاهی محکم داشته باشند.
- وسایل روزمرهای را که میخواهید دسترسی به آنها آسان باشد، درون این قفسهها قرار دهید.
- وسایل کمی درون قفسه قرار دهید تا فضایی به قدر کفایت بین وسایل ایجاد شود و بتوان به راحتی آنها را جا به جا کرد در ضمن، این روش کار نمای شلوغی ایجاد نمیکند.
- فکر کنید و ببینید که آیا طبقههای متغیر برایتان مناسبترند یا طبقات ثابت.
- بستهای نگهدارنده و ترازکننده طبقات استفاده کنید تا مطمئن شوید که هر یک از طبقه با استحکام کافی تنظیم شدهاند.
در تغییرات ایجاد شده، اشیای کمارزشی که فقط باعث شلوغی و درهم ریختگی فضا شده بودند، برداشته شدند و بدین ترتیب اجازه داده شد تا اتاق نفسی بکشد. رنگ انتخابی جدید که جنبه نمایشی یا دراماتیک دارد فضا را دگرگون کرده و احساس جدیدی به وجود آورده است.
برای تاکید بر مدرن بودن فضای جدید، وسایل داخل قفسه به رنگی انتخاب شدهاند که با رنگ آبی- نقرهای اتاق کاملاً همخوانی دارند. اما از سوی دیگر، شومینه اصلا با فضای تغییر یافته و تازه همخوانی ندارد؛ به همین دلیل رنگ جدیدی روی آن زده شده و کاشیهای اطراف آن نیز حذف گشته است تا شومینه نمایی مدرن پیدا کند، همچنین با فضا هماهنگ باشد.
در خانههای امروزی، وجود فضاهای کوچک بیاستفاده اغلب میتواند دردسری بزرگ برای صاحبخانه فراهم آورد. در طراحی صحیح برای چنین فضاهایی، بسیار مهم است که از همه فضا به نحو احسن استفاده نمایید. به این معنا که به قدر کفایت از قفسهبندی و گنجه، بهخصوص در فضاهای مرده مانند تو رفتگیهایی بر روی دیوار یا گوشههای اتاق استفاده درست داشته باشید.
برای دستیابی به نتیجه رضایتبخش، از وسایلی استفاده کنید که کارکردی دو جانبه داشته باشند. مانند: تختخوابی که میتواند به مبل راحتی (کاناپه) تبدیل شود، یا میز غذاخوری که میتواند تبدیل به میز تحریر یا کار شود. بگردید و وسایلی را پیدا کنید که دارای اینگونه خصیصهها باشند و از این وسایل در فضاهایی مانند زیر پلهها استفاده کنید.چنین اتاق یا فضایی را با رنگهای کمرنگ و خنثی رنگ کنید تا بدین وسیله فضا وسیعتر به نظر برسد. بهتر است در چنین مکانهایی از آینه استفاده شود، زیرا خطای حسی ایجاد میکند و احساس بزرگ بودن فضا را تداعی میکند.
نکتهها:
- مطمئن شوید که اثاثیه انتخابی شما برای فضای مورد نظرتان بزرگ نیست.
- فضاهای کوچک اتاق را از وسایلی که باعث میشوند اتاق جلوهای به هم ریخته و بینظم پیدا کند، خالی کنید.
- از تمیز بودن پنجرهها مطمئن شوید و از گذاشتن اشیایی که جلوی پنجره را میگیرند و باعث میشوند نور به قدر کافی به درون نتابد خودداری کنید تا نور تا حد ممکن به فضای اتاق وارد شود.
- در چنین فضاهایی از چراغهای سقفی استفاده نمایید تا ارتفاع سقف را بیشتر از حد واقع نشان دهد.
- از قاب آینههای بزرگ استفاده کنید، زیرا منعکس کننده نور مصنوعی و طبیعی هستند. آینه را رو به روی پنجره، پشت شمعها و بالای شومینه قرار دهید. این کار کمک میکند که فضا بزرگتر از آنچه هست دیده شود.
- مواد، وسایل، اثاثیه و اشیایی را انتخاب کنید که نور را منعکس کنند، مانند شیشه، فلز، چوبهای جلا خورده، پارچههای ساتن و ابریشم براق و رنگهای روشن.