مشخصات انواع کفپوش لمینت چیست ؟
استفاده از واژه های متفاوت برای مفاهیم ثابت همیشه باعث سردرگمی است، اگر تصمیم گرفته اید کف خانه خود را با کفپوش لیمنت بپوشانید بهتر است مفاهیم اصلی مرتبط با این موضوع را مطالعه نمایید تا در مواجه با واژگان متفاوت در بازار دچار سردرگمی نشوید.
کفپوش لمینت یک محصول ساخت دست انسان است لذا سازندگان این محصول بنا به تقاضا و خواست مصرف کنندگان قادر به تغییر مشخصات آن هستند، هنگام خرید لمینت میتوان به گستره ای از محصولات به شرح ذیل دسترسی داشت :
انواع لمینت از نظر سطح :
صاف (Smooth) سطح رویی کفپوش کاملا صاف است و هیچ برجستگی و فرورفتگی در آن دیده نمیشود .
برجسته (Embossed) سطح رویی کفپوش ناصاف است ولی برجستگی و فرورفتگی های آن ارتباطی با نقش گره های طرح چوب لمینت ندارد ، میزان ناصافی این نوع کفپوش میتواند کم ، متوسط و یا زیاد باشد و در دید کلی این کفپوش به الوار واقعی نزدیکتر است.
نقش برجسته (Embossed in Registration ) در ساخت این کفپوش قالبهای بخصوصی برای پرس کردن استفاده شده است تا برجستگی ها و فرورفتگیهای سطح رویی منطبق بر گره های طرح چوب باشد ، بطوریکه بیننده تصور میکند الوار واقعی برای ساخت کفپوش استفاده شده است.
شبه دست تراش (Hand scraped) در این نوع کفپوشها عوارض سطح رویی چنان برجسته ساخته میشوند که گویی الوار درختی بوسیله کار دست تراشیده شده است ، این کفپوشها دارای سطح بسیار ناصاف بوده و حس آنتیک بودن کفپوش را به بیننده القا میکند.
انواع لمینت از نظر براق بودن :
با توجه به سلیقه مصرف کنندگان و کاربری کفپوش میزان براق بودن سطح رویی لمینت میتواند از مات ، نیمه براق ، براق (گلاسه) و یا حتی فوق براق باشد، هر چه براقی سطح کفپوش بیشتر باشد لکه های ایجاد شده بر سطح آن بیشتر دیده میشود.
انواع لمینت از نظر ابعاد:
کفپوش لمینت با ابعاد متفاوتی ساخته میشود ، نه تنها طول و عرض مختلف بلکه ضخامت این کفپوش ها نیز متفاوت است.
متداولترین ابعاد لمینت با طول 120 سانتیمتر و عرض 20 سانتیمتر است ولی هر سازنده ای بسته به ابعاد صفحه HDF که بعنوان مواد اولیه وارد کارخانه میشود و همینطور نوع ماشین آلات کارخانه میتواند مقداری کمتر و یا حتی بیشتر باشد.
بعضی بازارها نظیر بازار کره جنوبی علاقمند به ابعادی حدود نیم ابعاد یاد شده و بعضی بازارها نیز علاقمند به ابعاد بزرگتری می باشند.
گرچه طول و عرض لمینت ها بسیار متغیر است لیکن ضخامت کفپوش ها معمولا در اندازه 8 میلیمتر و یا 12 میلیمتر تنظیم میشود ، در اکثر بازارها ضخامت 8 میلیمتر بیشترین طرفدار را دارد ، بعضی سازندگان حتی به این اندازه ها نیز بسنده نکرده و لمینت های با ضخامت 7 میلیمتر نیز تولید میکنند.
انواع لمینت از نظر مقاومت در برابر سایش:
استاندارد ، تعداد نسبتا زیادی مشخصه فنی برای لمینت معین کرده که یک کفپوش خوب باید همه آنها را تامین کند ولی بسیاری از این مشخصه ها پیچیده بوده و برای مصرف کننده معمولی کاربردی ندارند ، از میان این مشخصه ها، مهمترین مشخصه کاربردی لمینت، کلاس سایش کفپوش (Abrasion Class) است که به اختصار به آن AC گفته میشود.
بر اساس استاندرد کلاس سایش هر کفپوش معین میکند که آن کفپوش در چه مکانی و با چه مقدار تردد قابل بکارگیری است، کلاس های سایش تعریف شده بشرح ذیل هستند:
- کلاس AC1 – مناسب برای فضای مسکونی با تردد کم نظیر اتاق خواب یا رختکن
- کلاس AC2 – مناسب برای فضای مسکونی با تردد متوسط نظیر اتاق نشیمن یا نهارخوری
- کلاس AC3 – مناسب برای فضای مسکونی با تردد زیاد و یا اماکن تجاری با تردد کم نظیر اتاق هتل و یا دفاتر مدیران
- کلاس AC4- مناسب برای اماکن تجاری با تردد متوسط نظیر فروشگاه ها ی کوچک، دفاتر کار و رستوران ها
- کلاس AC5- مناسب برای اماکن تجاری با تردد زیاد نظیر مجتمع های فروشگاهی و ساختمان های دولتی